2018.06.14
A Gyõr-Lipót futóverseny technikai tudnivalói


Parkolási lehetõség az egyetem parkolóiban elõl a fõbejáratnál és a csarnoknál lesz. Kérjük, a Mobilis parkolóit ne használják, mivel 10 órakor nyitnak és a saját látogatóik számára tartják fenn a helyeket. Az autók otthagyhatók délutánig.

Nevezés az Egyetemi Csarnokban lesz. Kérjük, érkezzenek idõben, mivel a nevezés 9:15-kor lezárul. Ne az utolsó pillanatra hagyják! Az elõnevezettek és a helyszíni nevezõk külön asztalnál tudják intézni a rajtszám felvételt. A verseny pólóját a rajtszámmal együtt kapják. A kísérõk karszalagot tudnak vásárolni 2500 Ft-os kedvezményes áron, - futónként egyet - aminek felmutatásával a fürdõ fõbejáratán át tudnak sorban állás nélkül a fürdõbe bejutni. Minden további kísérõ az aktuális jegyárat fizeti.

A váltó tagok 3 rajtszámot kapnak Egy chipes/gumis rajtszám lesz, amit a versenyzõk a váltásnál átadnak egymásnak. A másik kettõt az elsõ ill. második futó viseli. Ezzel tudnak a fürdõbe bemenni. Az egyéni futó, aki elsõ tag a váltóban elég, ha a saját egyéni rajtszámát és a váltó chipes rajtszámot viseli.

A versenyzõk csomagjait kisbusz szállítja ki a célba. A váltótagoknak 2 busz áll a rendelkezésükre a gyõrladaméri és az ásványrárói váltóhelyekre. A buszok a rajt után indulnak ki elsõként a váltóhelyekre, megvárják minden váltótag beérkezését és utána indulnak a célba.

Eredményhirdetés kb. 14 órakor, az utolsó futó beérkezése után lesz.

A buszok visszafele 15 és 17 órakor indulnak a fõbejárattól. Nem kell külön jelezni az utazási szándékot.

A versenyzõket az egyetemrõl a Hédervári úton a kerékpárútra rendõri biztosítás segíti. A mezõny elején és végén felvezetõ, ill. záró kerékpáros halad. A kerékpárúton is kérjük a KRESZ szabályainak betartását, mivel nincs lezárva a versenyzõknek.

A Szigetközben 6 településen halad át a verseny, itt frissítõ állomások lesznek. A két váltóhelyhez kötõdõ frissítõn gyümölcs, szõlõcukor és isotoniás ital is lesz. Dunaszeg és Ásványráró illetve Hédervár és Lipót között +2 frissítõt biztosítunk.

Héderváron polgárõrök segítik az áthaladást az úttesten. Kérjük a KRESZ szabályainak betartását ezen a szakaszon is.

Lipóton az Orhidea Hotel elõtt kanyarodik a verseny útvonala a fürdõhöz. A kísérõket kérjük, a fõbejáraton át érkezzenek. A bejárat közelében nagy, ingyenes parkolók állnak a vendégek rendelkezésére. A futók a hátsó bejáraton át futnak be a célba. Azok a kísérõk, akik nem szándékoznak fürödni, de be kívánnak jönni megnézni a befutót csak belépõvel/karszalaggal tehetik meg. Kérjük megértésüket!


A Lipóti fürdõben lehetõség van öltözõszekrényt bérelni, a kulcsot kaució ellenében a pénztárban lehet igényelni.

A rajtszámmal befutók illetve a rajtszámmal érkezõ váltótagok ingyenesen használhatják a fürdõt. A saját autóval ill. busszal érkezõ váltótagok is a fõbejáratot használják. A karszalag és rajtszám egyszeri belépésre jogosít.

A kerékpáros túra résztvevõi 9:50-kor rajtolnak el. A fürdõbe csak rajtszámmal érkezõ kerékpárosok tekerhetnek be a célba. Számukra nincs idõmérés és befutóérem. A többi szolgáltatást õk is megkapják. Visszafele a kerékpárok szállításáról ill. a visszajutásról mindenki maga gondoskodjon.

Jó idõ esetén 5000 ember látogatja naponta a fürdõt. A futóknak külön lekerített füves részt biztosítanak. A gulyást külön helyen kapják.

Jó versenyzést, sikeres célba érést mindenkinek!

FIGYELEM: Ez a hír már csak az arhívumban található, ezért elképzelhető, hogy a benne olvasható tartalom már nem aktuális!

Vissza a hírekhez...