2016.07.21
A Gyõr-Lipót futóverseny technikai tudnivalói a versenyen

Verseny központ, rajtszám felvétel az Egyetemi Csarnokban lesz. Megközelíthetõ az új Jedlik híd felõl az Egyetemi Csarnok és a Mobilis irányába. Figyelem, zsákutcában lesz a rajthely! Az egyetemi kollégium építése miatt a másik irányból a töltés felõl az idei évben nem közelíthetõ meg a helyszín.

Parkolási lehetõség az egyetem parkolóiban. Kérjük, lehetõség szerint az egyetem fõbejáratánál a Jedlik hídhoz közeli parkolókat használják. Az autók a parkolókban hagyhatók délutánig.

A kerékpárosok és görkorcsolyázók 9:45-kor indulnak. A futók rajtja 10 órakor lesz.

Kérjük, érkezzenek idõben, mivel a nevezés negyed 10-kor lezárul. Ne az utolsó pillanatban torlódjon a nevezõk nagy része. A csarnokba érve bal oldalt lesznek a helyszíni regisztrációhoz a nevezési lapok. A helyszíni nevezéshez külön asztal lesz az egyéni és váltó futóknak. Két egyéni és két váltó elõnevezett asztal áll rendelkezésre. A kerékpárosok és görkorcsolyázók elõ és helyszíni nevezése egy asztalnál lesz. A verseny pólóját a rajtszámmal együtt kapják. Külön pénztár asztal várja helyszíni nevezõket. Itt lehet megvásárolni 2200 Ft-os kedvezményes áron a kísérõk karszalagját, futónként egyet. A karszalag felmutatásával lehet a fürdõbe bemenni a fõbejáraton. A versenyen indulók a rajtszámmal jutnak be a célterületre.

Minden váltó három rajtszámot kap. Az elsõ és második futónak lesz feltûzhetõ saját rajtszáma. A harmadik futónak csak a chipes rajtszáma lesz, amivel a befut a célba. A chipes, gumis rajtszámot használják a csapatok a váltáshoz. Kérjük, a szabályos viselésére figyeljenek, így tudnak csak részidõket mérni!

A versenyzõk csomagjait a Darnó-Hús kisbusza szállítja ki a célba. 9 órától áll a helyszínen. A váltótagoknak 2 busz áll a rendelkezésükre a gyõrladaméri és az ásványrárói váltóhelyekre. A buszok megvárják minden váltótag beérkezését és utána indulnak a célba.

Az útvonalon 8 frissítõ állomás lesz. A két váltóhelyen lesz gyümölcs, víz, Penco iso, Cola. A többi településen vízzel frissíthetnek.

A kerékpárutat nem csak a versenyzõk veszik igénybe. A balesetveszély elkerülése érdekében saját és futótársaik érdekében nem ajánlott a táv teljesítése közben bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni! Tilos a futókat kerékpárral kísérni! 

A Lipóti Élményfürdõ csúcsidõben 5-6000 embert lát vendégül. Ebben az esetben a parkolás nehezebb. Kérjük, ezt vegyék figyelembe az autóval érkezõ hozzátartozók és váltótagok.

A hátsó bejáraton át kizárólag csak a rajzszámmal versenyben célba érõ futók illetve rajtszámmal rendelkezõ kerékpárosok haladhatnak át. 

Visszafele a buszok 15 és 17 órakor indulnak a fürdõ fõbejáratától.

A kerékpárosok és görkorcsolyázók túra jelleggel, idõmérés nélkül teljesítik a távot. Lipótról vissza Gyõrbe nincs kerékpár szállítás. Kérjük, visszafelé is kerékpárral menjenek vagy gondoskodjanak annak visszaszállításáról!

FIGYELEM: Ez a hír már csak az arhívumban található, ezért elképzelhető, hogy a benne olvasható tartalom már nem aktuális!

Vissza a hírekhez...