Kérjük ha teheted, támogasd adód 1%-val a FUTÓBARÁTOK Egyesületet. Adószámunk: 18988132-1-08 Köszönjük!


2015.07.15
Gyõr-Lipót futóverseny technikai tudnivalói a versenyen

Rajt az egyetemi csarnoknál lesz. Megközelíthetõ az új Jedlik híd után a körforgalomnál az egyetem elõtt elhaladva, hátra az Aranypart felé, vagy a Hédervári útról bekanyarodva az egyetem mögé, az Egyetemi Csarnok és a Mobilis irányába. Révfalui Kossuth híd lezárva, másik megközelítés az Árkád felõl a Széchenyi hídon át, balra a Szövetség utcán.

Parkolási lehetõség az egyetemi parkolóházban vagy az egyetem parkolóiban. Kérjük, a Mobilis parkolóit ne használják, mivel 10 órakor nyitnak és a saját látogatóik számára tartják fenn a helyeket. Az autók az egyetemi parkolókban hagyhatók délutánig.

A versenyközpont az idén a nagy Egyetemi Csarnokban lesz. Kérjük, érkezzenek idõben, mivel a nevezés negyed 10-kor lezárul. Külön asztaloknál lesz az egyéni és váltó elõnevezettek rajtszám felvétele. Külön asztalnál lehet a helyszíni nevezést intézni.

A kísérõknek lehetõségük van a nevezésnél a pénztárban 2200 Ft-os kedvezményes belépõt venni az élményfürdõbe, amit karszalag formájában kapnak. Ennek felmutatásával a fõbejáraton tudnak bejutni.

A versenyzõk csomagjait a Darnó-Hús kisbusza szállítja ki a célba. A váltótagoknak 2 busz áll a rendelkezésükre a gyõrladaméri és az ásványrárói váltóhelyekre. a buszok megvárják minden váltótag beérkezését és utána indulnak a célba.

A kerékpárosok és görkorcsolyázók túra jelleggel, idõmérés nélkül teljesítik a távot. A kerékpáros túrán 3 tandemkerékpár a vállalkozó kedvûek rendelkezésére áll. Kérjük a foglalási szándékot jelezzék a szervezõk felé. Visszafele korlátozott számban oldható meg kerékpárok szállítása. 

Chipes rajtszámmal történik az idõmérés, egyéni vagy letétes chipre nincs szükség. A váltóhelyeken részidõmérés lesz. A váltók 4 rajtszámot kapnak, három a váltótagoknak és egy gumis a chipes csapat rajtszám, amivel a váltás történik az idõmérõ szõnyegen történt áthaladás után. 

A kerékpárosok és görkorcsolyázók 9:50-kor indulnak. A futók rajtja 10 órakor lesz.
  
A versenyzõket az egyetemrõl a Hédervári úton a kerékpárútra rendõri biztosítás segíti. A mezõny elején és végén felvezetõ, ill. záró kerékpáros halad. A kerékpárúton is kérjük a KRESZ szabályainak betartását, mivel nincs lezárva a versenyzõknek. Hédervár és Lipót között júniusban elkészült az új kerékpárút. Már itt sem kell közúton futni. Lipóton az Orhidea Hotel elõtt kanyarodik a verseny útvonala balra a fürdõhöz. A hátsó bejáraton át érnek be a célba. Minden kísérõ autó illetve váltótag versenyzõ, aki egyénileg oldja meg a kijutást, kérjük egybõl a faluközponton át a fürdõ fõbejáratához menjen. Nagy, ingyenes parkolók állnak a fürdõvendégek rendelkezésére. 

A hátsó bejáraton át kizárólag csak a rajzszámmal versenyben célba érõ futók illetve rajtszámmal rendelkezõ kerékpárosok haladhatnak át. 

A kerékpárutat nem csak a versenyzõk veszik igénybe. A balesetveszély elkerülése érdekében saját és futótársaik érdekében nem ajánlott a táv teljesítése közben bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni! Tilos a futókat kerékpárral kísérni! 

A Szigetközben 6 települést érint a verseny, mindenhol frissítõ állomások várják az áthaladókat. Négy településen víz, a két váltóhelyhez kötõdõ frissítõn Gyõrladaméron és Ásványrárón gyümölcs, szõlõcukor és isotoniás ital várja a futókat. A szakaszukat befejezõ váltótagok külön asztalnál frissíthetnek. Dunaszeg és Ásványráró között Zselykepusztánál., valamint Hédervár és Lipót között vizet biztosítunk. 

A célban frissítõk, gyümölcs, sütemény várja a beérkezõket. Itt megtalálják az elküldött csomagjaikat. A fürdõt minden rajtszámmal rendelkezõ versenyzõ díjmentesen használhatja. A pénztárnál 1000 Ft kaucióért öltözõ szekrény kulcsot lehet igényelni. A rajtszámot mindenki õrizze meg a fürdõ területén, ez szolgál belépõnek, erre kapják a gulyást.  

Jó idõ esetén 4-5000 ember látogatja a fürdõt, a futóknak külön lekerített füves részt biztosítanak. 

Az eredményhirdetés az utolsó célba érkezõ után kb. 14 órakor lesz. A buszok 15 és 17 órakor indulnak vissza Gyõrbe. 

Mindenkinek jó felkészülést. Várjuk régi és új résztvevõinket egy sikeres teljesítés utáni kellemes kikapcsolódásra. 

Probléma esetén:

Információ:  
Futás:
Földingné Nagy Judit 
30/288-9005 

Kerékpár:
Mittnacht József 
30/947-7890 


FIGYELEM: Ez a hír már csak az arhívumban található, ezért elképzelhető, hogy a benne olvasható tartalom már nem aktuális!

Vissza a hírekhez...